In januari van en 2016 waren in middels begonnen met brillen en gehoorapparaten actie. Ons bedoeling was om aan de ouderen in Angola brillen en gehoorapparaten te doneren, we hebben in totaal 250 brillen en 7 gehoorapparaten verzamelde. Zoals in ons nieuwsbrief vermeld werd, we willen graag in naam van ouderen in Angola de bewoners van de schakel in Goes te bedanken voor de donatie van leesbrillen o.a. mw.Schipper heel erg bedankt voor uw inzet en moeite. Ook willen we bedanken de bewoners van Gasthuis Ter Weel en dhr. Rampart bedanken voor het donatie aan onze stichting en voor het meewerken brillen en gehoorapparaten te verzamelen.

In Juni 2016 is Vissolela naar Angola geweest om brillen en gehoorapparaten te doneren en project leden in Angola te spreken over de toekomstige projecten.
Tijdens reis naar Angola hebt ze met verschillend organisatie besproken, verschillende mensen ontmoeten.

Onze voorzitter is terug uit Angola, in Angola heeft ze brillen activiteiten georganiseerd, dat is brillen van beoefenen ouderen mensen geven samen met hum Cubaanse dokter en ziekenhuis van Caxito.
Hiervan deze hebben verschillende ouderen in Caxito kunnen profiteren.

De brillen waren eerst gelabeld op sterkte door dokter Sergio Manuel van het ziekenhuis in Luanda (Hospital de oftalmologie). We bedanken dokter Manuel voor zijn werk. We hebben meer dan 200 brillen kunnen verstrekken. Er werd veel gevraagd naar oogdruppel, medicatie voor ogen en oren.

Onze stichting vraagt aan mensen de oog- oormedicatie ons te doneren. Samen met KNO-arts in Angola kunnen we kijken of mogelijk is om deze te gebruiken.